Unknown Unknown Author
Title: Renk Körlüğü İçin Bulunan Tek Tedavi
Author: Unknown
Rating 5 of 5 Des:
Klinik çalışmalarda ChromaGen ile hastaların %97.3’ünde başarılı sonuçlar alınmıştır. ChromaGen sisteminin okuma, yazma ve anlama güçlüğü...
Klinik çalışmalarda ChromaGen ile hastaların %97.3’ünde başarılı sonuçlar alınmıştır.
ChromaGen sisteminin okuma, yazma ve anlama güçlüğünü düzelttiği kanıtlanmıştır.
ChromaGen;  Cantor & Nissel firmasının tescilli markasıdır ve patentli bir üründür. 
Renk körü olup olmadığınızın farkında dahi olamayabilirsiniz.

ChromaGen Teşhis Sistemi

Renk körlüğü renk spektrumundaki farklı renkleri ayırt edememe ya da ayırt etmede yetersizlik olarak tanımlanmaktadır ve genel olarak tedavisi mevcut değildir. En sık konların gelişmesindeki sorun nedeniyle X kromozomu mutasyonuna bağlı olarak herediter geçiş gösterir. Fotopigmentleri oluşturan genler X kromozomu üzerinde taşındığından dolayı bu genlerdeki eksiklik ya da hasar-erkeklerde sadece X kromozomu bulunduğundan- yüksek olasılıkla erkeklerde renk körlüğü olarak ortaya çıkacaktır. En sık görülen renk görme defektlerinden birisi kırmızı-yeşil defekti olup erkeklerde %8, kadınlarda ise % 0.5 oranında görülür. Bazı izole yaşayan insan topluluklarında görülme sıklığı farklılıklar gösterebilir.
Hastanın renk körlüğü ya da disleksi değerlendirmesini yapabilmek için ChromaGen teşhis sistemine ihtiyaç vardır. Bu sistem 25 adet filtre ile aynı renkte kontakt lens deneme setinden oluşur. Bu kontakt lensler renk yoğunluğu ve tint çapı (5mm, 6mm, 7mm) bakımından en iyi performansı sağlaması için farklı seçeneklere sahiptir.
Chromagen haploskopik filtrelerini seçen hastalar hem gözlük hem de kontakt lens kullanma imkanına sahip olurlar. Kontakt lens formunda Benz G-5X, %55 Hioxfilikon 4A’dan üretilmiştir ki bu hammadde yüksek derecede uyumludur ve kullanıcıya maksimum konfor sağlar. Bu lensler  14,50 mm çapında ve 8,6 mm 8,30 ve 8,90 mm’lik  temel eğri seçenekleri de mevcuttur.

ChromaGen’den Beklentiler

  • Genel renk algılamasını güçlendirmek
  • Renklerin daha net ve parlak olmasını sağlamak
  • Tonların ayırt edilmesini sağlamak
  • Renkleri isimlendirmek
  • Renk görme testlerindeki görme kabiliyetini arttırmak.
  • Renk seçememekten ötürü mesleki anlamda yaşanan sorunların çözülmüne yardımcı olmak.

ChromaGen Sistemi

Renk körleri için ChromaGen haploskopik filtreler, dominant olmayan gözde her bir rengin seviyesini değiştirmek renk algılamayı kolaylaştırır. Bazı vakalarda hem dominant, hem de non-dominant göze uygulanır. ChromaGen bir renk körlüğü lensidir.
Pek çok insanın rengi algılamaya başlaması ve renklerin ayrımını fark edebilmesi hayatını belirgin şekilde olumlu yönde değiştirebilir. Çünkü bu kişiler şimdiye kadar göremedikleri renkleri görebilmekte, bu renklerin parlaklaştığını belirtmekte ve hatta algıladıkları diğer renklerin de artık daha zengin ve parlak göründüğünü söylemektedirler.

ChromaGen Lenslerin Bakımı

Diğer kontakt lenslerin bakımından hiçbir farkı yoktur. Kontakt lens solüsyonu ile temizlenir. Lensin senede bir defa yenilenmesi gerekmektedir.

About Author

Advertisement

Yorum Gönder

 
Top